Mine sider.

16.12.2011

Juletre - hva velger du???

 Juletre er jo et av julas store høydepunkter. Da jeg var liten hugget vi vårt eget tre i skogen. Husker mamma hadde en grønn juletre for som var tung som bly. Den var dekorert med noen andre farger, men det husker jeg ikke i grunn hva var.
Juletreet ble hugget noen dager før lille julaften, så fikk det stå i skjulet å "tine". Vi hadde ikke så stor plass der jeg vokste opp som liten, så vi hadde et lite tre stående oppå kommoden ved vinduet.
Vi hadde forøvrig dobbelt vinduer og når det var ekstra kaldt var det is roser i mellom vindus glassene.
Vi pyntet det med lys, norske flagg, sølv glitter - noen ganske tykke lenker husker jeg. Vi hadde også noen fuger vi brukte. Jeg syntes disse var veldig flotte. De hadde lang hale, nesten som hesten, bare at denne stod rett ut. Så var det disse trå nissene eller hva jeg skal kalle dem. Vi hadde de i røde og med snor i lua så vi bare kunne hekte de innpå greina.
Pipe renser nissene må vi ikke glemme. De var jo i alle varianter, kanskje ikke så lekre, men meget medgjørlige ;) Så var det sånne sopper i forskjellige størrelser, med en ståltråd sak som vi surret de fast med på tre`et. Hadde noen slike istapp greier også om jeg ikke husker feil, verre med kuler, kan ikke huske så mange av dem. Stjerna i toppen husker jeg, den var mere off white en hvit, men den dugde i mange, mange år. Så var det en juletre matte, undrer om mamma har noe av dette enda - tviler, mulig det ligger på loftet, hvem vet???


Under følger noen flotte forslag til hvordan du kan pynte juletreèt ditt. I disse dager er det jo alt fra en kvast til fargesprakende kreasjoner. Det er bare la det synke inn:)
Minnes også noen hjemmesydde filt hjerter i det fjerne og noen flettede kurver av glans papir som kom på i starten av 80 tallet. Jeg satt så flittig hos besteforeldrene mine og lagde dette husker jeg. Var så stolt over dette glanspapiret jeg endelig hadde fått.

                                                       

Vakker og rent.


Hvit, sølv og med innslag av rødt.
Det helt hvite for de "uskyldige".


Dette er vel for de mere "alternative" vil jeg påstå.
Alt fra en glass kvast tile en virkelig kvast. For å avslutte med prangende rosa.

Mere enkelt får man det vel ikke?? Kun om du selvfølgelig dropper hele treèt.


2 kommentarer:

  1. Her blir det hvitt tre, uskyldig som jeg er ;-)

    SvarSlett
  2. Ja der kan du se, jeg tenkte på deg når jeg lagde innlegget;)) Her er det sort "kvist" jeg er jo så mørk og dyster av meg, hoho. Men mange lekre juletrær da og pynt, blir dårlig av se på slikt jeg :/

    SvarSlett

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)