Mine sider.

17.08.2012

Uglelue og baby booties.


Surfet en dag på nett og kom over dette bildet, en nydelig liten baby med uglelue på.
Så bestemte meg for å lage min egen.

Leita litt på nett etter oppskrift, men viste seg være vanskelig finne. Til slutt kom jeg over denne HER, den er på svensk, men enkel å forstå.
Jeg brukte garnet Lerke og krok nr 4, så min lue ble ca i strl 6 mnd.
Til kanten rundt, nebb og snorene nedover har jeg brukt garnet Kolibri, som er egyptisk bomull - litt "stiver" hekle med en Lerke som er ganske mykt.
Var tilbud på noe restegarn så jeg rasket med meg noen nøster, tenkte dette garnet var fint å bruke til nettopp kanter og dekor.

Skal i gang med en i lilla også nå, men litt tynnere garn og nål. Jeg dropper den siste omg hvor en legger ut, så får jeg litt mindre lue denne gangen.
Prøver meg med et av yndlings garnet mitt, nemlig Mandarin Classic fra Sandnes. Finnes mange lekre farger i både det og Mandarin Pettitt, som er litt tynnere.

Lagde også noen baby booties som stod i stil.
Veeeeeeeeeeel dette er mitt bidrag i ugle verden....hohohohoooo.

8 kommentarer:

 1. For et nydelig sett! Jeg er ingen hekler, men tror jammen meg jeg skjønte den originale oppskriften. Spørs om jeg ikke må utfordre meg selv litt :) Babybootiesene var herlige de og!

  SvarSlett
 2. Takk for det du, synes det var kjempe søtt selv. Er så glad i pastell /duse farger på små barn. Har jo to tantebarn som begge er jenter så heldig der.
  Tenkte faktisk på å oversette oppskriften til Norsk, så det ble enklere for de som kanskje ikke hekler så alt for mye og forstå.
  Baby bootisene har jeg i grunn funnet opp selv, lagt ut en oppskrift... men lager jo i forskjellige strl så blir variasjon med ant masker osv.
  Du må gi meg et pip om du hekler en slik lue, vil gjerne se :)

  SvarSlett
 3. Bootiesene var nydelige! Kan du dele oppskrift? :)

  SvarSlett
 4. Dele den oppskriften på bootiesene blir verre, tror ikke jeg skrev den ned. Utgangspunktet er tatt i de lilla bootiesene som ligger under oppskrifter, jeg lagde disse litt større bare. Så visst du følger den, men legger opp 2-3 masker mere og hekler 2-3 omganger lengre. Dropper reima over og hekler en ekstra omg med staver sammen, skal du være godt på vei. Var kanskje ikke til mye hjelp, men sånn går det når man sitter å finner på ting under veis.
  Et par linker til oppskrifter:

  http://vakreverden.blogspot.no/2010/12/hekleoppskrift-pa-barnetflercrochetpatt.html

  http://shinabu.blogg.no/1301190219_babyboots_d_oppskrift.html

  En som er strikket:
  http://lilleduck.blogspot.no/2007/09/mandags-mnster-monday-pattern_24.html

  Håper det var til litt hjelp :)  SvarSlett
 5. Heia! Kjempe fin lue! JAAA, oversett oppskrifta til norsk :) er grønn nok på hekkling fra før, og et annet språk gjøre det ikke lettere for meg :P Selv om svensk ikke er vanskelig å forstå, har de andre betegnelser på hekklinga og da detter jeg ut siden jeg knapt vet hva som er hva på norsk :)
  Hvordan har du gjort det med øra på lua di? Syns de var så søte :)

  SvarSlett
 6. Hey Sylvia. Ørene har jeg enkelt og greit tatt garnet dobbelt 5 ganger og heklet det i kanten på lua, der du vil ha øret, med en fastmaske. Så har jeg klippet av trådene i den lengden jeg vil øret skal være, det blir da 10 tråder som utgjør øret. Håper du skjønte den forklaringen.

  SvarSlett

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)