Her om dagen fikk jeg i oppdrag av søstern lage en ostekake, denne skulle stekes.
Var mye godsaker i den....
Den er ganske enkel, bare følge beskrivelsen under.
Her har jeg hatt på "kremen" oppå + smeltet sjokolade jeg helte i en tynn stråle hultertilbulter over kaka. |
Kaken etter den er stekt. |
125g smør
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Trykk blandingen utover bunnen og kantene på en rund form med bakepapir i bunnen.
3
Fyll: 800g kremost (4 pk Philadelphia)
2,5 dl sukker
4 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
5 egg
2oo g melkesjokolade
Pisk sammen kremost, sukker, 2 ss av hvetemelet og vaniljesukkeret til en glatt blanding. Pisk så inn eggene, ett om gangen. Hakk sjokoladen og rør resten av melet sammen med sjokoladen før det røres i røren.
Hell blandingen over kjeksbunnen og stek midt i ovnen på 175 grader i ca 75 min (til den kjennes fast, dekk evt toppen med bakepapir dersom den begynner å bli mørk). La kaken avkjøles i formen i minst 4 timer - gjerne over natten. Ta kaken forsiktig ut av formen og dra bakepairet av fra undersiden.
Pynt: 1,5 dl creme fraiche
Her har jeg hatt på kakepynt og et pikekyss på toppen. |
Den smakte godt, men synes faktisk standar ostekake smaker bedre. Men for all del, greide trøkke i meg 2 stykker av denne ;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Blir glad om du legger igjen en kommentar :)