Lagde honning kake her om dagen, skal gi bort i gave - selv liker jeg jo ikke honning...hehe.
Oppskriften gikk som følger:
4 egg
250 g sukker
250 g honning
100 g smør, gjerne meierismør
1/4 ts malt nellik
1/4 malt pepper
1/2 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
Oppskriften gikk som følger:
4 egg
250 g sukker
250 g honning
100 g smør, gjerne meierismør
1/4 ts malt nellik
1/4 malt pepper
1/2 ts malt ingefær
1 ts bakepulver
250 g hvetemel
1Sett stekeovnen på 150 °C. Til denne oppskriften trenger du en langpanne, en kakeform (som avbildet) eller ildfast form ca. 20x25 cm.- 2Visp eggeplommer og sukker godt. Tilsett myk honning og smeltet, avkjølt smør. Bland det tørre sammen og rør det inn. Vend til slutt inn stivvispede eggehviter og hell røren i godt smurt form. Stek kaken i ca. 50 minutter midt i ovnen, og avkjøl den så på rist.
- 3Oppbevar honningkaken i tett folie, plast eller boks. Den blir bare bedre om den får "modnes" gjerne mer enn én måned.
Tips:
4Pynt eventuelt glasur, eller med mandler og sjokoladeglasur ved servering.
Her er det bare å pynte på fasaden før den pakkes inn og gis vekk til jul :)
Pyntet med melis glasur og sjokolade før den bleomhyggelig pakket inn og gitt bort.