Mine sider.

16.07.2011

USA 2011

Ja da var USA ferien ferdig for denne gang. Jeg skulle gjerne ha vært der lengre, mye lengre :(
Har bestemt meg for å reise tilbake så fort jeg kan, må oppleve mere.
Selv mange timer og kaotiske fly bytter, trange fly og og 48 timer uten søvn var verdt turen.

Vel, jeg sovnet jo litt innimellom på veien ned, men man sover jo ikke lenge og godt av gangen, isåfall gjør ikke jeg det.
Vi hadde bestilt reise fra 27 Juni - 13 Juli. Dette fikk vi for 5500 kr. vi hadde 2 fly bytter begge veier.
6 spente jenter startet fra Vestby kl 06 Mandag 27. Uten søvn troppet vi opp på Gardermoen med forventning og spenning.
Og bare så dere vet det: Leverpostei egner seg ikke i håndbagasjen, det går som flytende så de blei igjen i Norge :(
Vi hadde avreise 27 Juni og retur 13 Juli, for reisen ga vi 5500 pr pers igjennom restplass.no
Det lønner seg sjekke flere reiser, da prisene svinger. Det er dyrere med 1 mellomlanding, da går turen over dammen og videre direkte til Las Vegas. Men  det var greit strekke litt på beina innimellom, så klager ikke på mellomlandingene.


SAS tok oss med ned til Manchester i England hvor vi var igjennom en sikkerhetssjekk uten like. Vi måtte bytte terminal, noe vi ikke helt visste hvordan ville gå siden vi hadde rimelig stramt tidsskjema. Men med god fart i beina var det i grunn ikke noe problem og det var enkelt finne frem. Men sikkerhetssjekken tok jo sin tid. Først igjennom med håndbagasjen, x antall sekker måtte åpnes uten at de fant noe spennende, så var det videre for x antall "dumme" spørsmål ang pakking av bagasje, hvem , hva og hvor, før vi spurtet videre for å få ut billetter til Chicago, og videre til Las Vegas. For sikkerhets skyld blei jo en av oss stoppet for gjennomgang av bagasje.
For  si det slik - vi var de siste ombord på det flyet!
Vi fløy med AA, en 8 timers flytur til Chicago. Og det var ikke snakk om noen jumbo med ekstra plass, nei da, det var et vanlig trangt fly. Det var på med de sexye støttestrømene og håpe på det beste.
Vi ankom Chicago hvor vi løp videre, her var det terminalbytte igjen, men alt var greit lagt opp og det var enkelt finne frem. Man får info på flyet hvor man skal gå så er ganske lett finne frem. Vi hadde - igjen - dårlig tid, og det ble ikke bedre av at bagasjen, som vi måtte hente og sjekke inn på nytt, ikke var i rute. Vi ble stående vente på en koffert mens vi tenkte at en natt i Chicago var vel ikke å forakte. Men den kom til slutt og vi løp videre.
   Vi hadde jo med oss mat og hadde fått en lapp på flyet vi måtte fylle ut - takk og lov gikk dette bra igjennom sjekken. Legg all mat i kofferten er mitt råd.
Fra Chicago tok det ca 3.5 timer til LAS Vegas.
Det var en del turbulens på slutten av turen, når vi fløy over fjellene før vi landet.
Det hoppet og spratt litt og vi hadde en skikkelig bompi landing, hehe, så alle var nok lettet da flyet taxet inn på rullebanen.
   Vel inne i ankomsthallen fikk vi vårt første møte med spillemaskinene - de blinket mot oss, men vi greide stå i mot - for denne gang.
Her synes jeg det var litt dårlig med "skilting" for en virrene Nordmann som meg, uten spes mye søvn blei jeg litt i tvil - men ja, du skal ned den store rulletrappa og ta et tog for å hente bagasjen. Alt kom frem - like helt.

May planker i bilen.

Vi hadde leid oss en 7 seter igjennom Alamo rent a car før vi reiste.
Vi betalte vel rundt 900 kr hver og da hadde vi den beste forsikringen man får, GPS, AC og en full tank bensin var i prisen. Men det var ingen AC i den bilen vi valgt, bare klima anlegg som ikke var noe å skryte av!!!

Bilen vår.... og meg, kremt.


Etter bagasje henting, gikk vi ut av flyplassen hvor en hete uten like slo i mot oss. Det stod buss til bilutleie firmaet der som vi hoppet på, og vi ble kjørt helt frem til døra.
Jeg og Hilde var bagasjevakt utenfor, siden vi ikke har lappen og skulle kjøre noe, slappet vi av utenfor og ventet på Lisa og Eric som skulle møte oss.
Meg og Hilde som bagasje vakt.
Etter litt tid var vi alle samlet, Etter litt klemming og kos på Lisa, lempet vi inn bagasje i bilene og satte kursen.
Vet ikke helt hva Lisa eter på her men.
May Lill var den som fikk æren av å kjøre, hun var litt usikker i starten, men uttover i ferien var hun blitt  en strålende sjåfør, til og med GPS dama fikk fri... vi kjørte uten, juhu:))

   Vi stakk for å spise og endte opp på et buffe sted hvor de hadde kinesisk i alle varianter.
Noen spiser kylling og ris, mens andre tester froskelår og ekle østers....isj!!
Eller, testa froskelår selv, smakte ikke så verst ;)

   Endelig kom vi hjem til Lisa og Eric - der var det bare å velge seg ut et rom og stable seg inn.
Vi var 3 på soverommet og den heldig vinner av madrass på gulvet var Annbjørg.
Liten nedtur at Mona blei syk, du kan si det sånn at hele den kinesiske buffeèn kom i retur og at jeg sovna på soffa`n. Mens jeg voktet den syke dro de andre ut en tur. Sovnet glatt på soffan, hadde jo noen timer siden siste blund, så hørte jo ikke hvem som kom og gikk. Våknet utpå natta og tuslet inn på rommet og tok madrassen på gulvet, tross alt.... visste jo ikke hva Mona hadde for smitte ;)
Det viste seg at Mona sin "sykdom" kun varte noen timer, så neste dag var hun i rute igjen.

   Vi var i Las Vegas i 4 dager før vi satte snuta mot Los Angeles.
Disse dagene brukte vi til å se oss litt rundt. Vi var nede på stripa og et hotell som hadde basseng.
Meg og Mona i Clamydia bassenget.
Kaller det Clamydia bassenget, det var vel for folk som ville bli sett - og dårlig med liggeplasser, alt kostet masse dollars, så det ble til at vi stod i bassenget og hang i noen timer.
De små sorte for kvelden.På kvelden tok vi på oss den lille sorte og hadde en liten party tur ut. Vi gikk og gikk, skulle rekke fontenen på Bellagio, noe vi ikke gjorde. Havnet i steden på Planet hollywood, men var jo et pes komme seg inn, siden jeg og Hilde ikke hadde med pass. Så folkens, PASS må alltid med når man er ute i Vegas eller Los Angeles, eller førerkort.
Vi fikk smisket oss inn et sted, kostet vel 10 dollar, så fikk vi en kopp og den fikk vi gratis alko i hele kvelden, selvfølgelig utvalgte sprit sorter, så var ikke så mye spennende velge imellom. Men vi rocka et par timer der, og drakk disse drinkene, skulle ikke stå på det.
I verdensklasse????


Tøffinger som tør slippe seg løs her.
Ellers har vi hatt opplæring i ridning med balanse i fokus. Da vi ankom syntes vi disse hestene var noen enorme beist, da vi dro syns vi de var ganske normale.
Den minste var vel 180 cm til til skulderen, den største vet jeg ikke.
Vi fikk oss en tur i "ringen", samt to rideturer langs landeveien.
Den siste gangen stoppet det en familie som var ute på biltur, for å se på oss. De kjørte forbi en gang og kom jammen tilbake, litt artig.


Etter 4 dager i Vegas var vi klare for å kjøre til LA.
Vi startet i 8 tiden en Fredags morgen.
Vi var litt bekymret for trafikken, men det viste seg gå ganske greit.
Etter vi hadde fylt opp tanken, det kostet ca 330 Norske kroner, bega vi oss igjennom Nevada ørkenen.
Det var en ganske treg tur, veiene gikk stort sett rett frem og det var ikke så mye som skjedde. Det var kun sand, fjell og busker å se, noen få innslag av bebyggelse og spisesteder.
Vi stoppet på Peggy sue, som det er bilder av nedenfor.
Stedet var 50 talls inspirert og var i grunn ganske gøyalt.

Nedenfor ser dere hvordan utsikten fra bil vinduet var stort sett hele turen.
Når vi nærmet oss grensen, måtte vi igjennom en slags grensevakt/toll, men vi ble ikke stoppet.
Vi brukte vel litt over 5 timer til LA - det gikk ikke kjøre spesielt over fartsgrensen, det var en del politi på veien, så da var det bare ta tiden til hjelp.

Ørken landskap.
første skiltet med Los Angeles på, men hadde visst en speile i veien

Her begynner vi å nærme oss LA, skyskraperne dukker opp.
Motellet vi bodde på. Det lå like ved Walke of fame

Motellet heter Hollywood downtovner in som vi bestilte før avreise via Booking.com.
Har brukt Booking mange ganger og har god erfaring med de. Betalingen gjør man ved avreise.
Motellet var helt greit for de 4 dagene vi skulle være i LA, vi betalte i overkant av 1000 Norske kroner hver for et dobbeltrom med store og gode senger.
Det var også kjøleskap med fryser, tv med div kanaler, vannkoker, microbølge ovn, strykebrett og strykejern.
Motellet bar jo preg av at det var slitt, men det hadde ingen betydning for min del. Eneste som var litt minus var dusjen, den var veldig lav og det gikk ikke an å ta den løs. Det var bare bøye i knærne og la det stå til, jeg finner alltid en løsning.
På noen av rommene hørte man trafikken veldig godt. Der jeg lå hørte jeg evig helikopter dur, var vel en landingsplass eller noe i nærheten. Hørte jo også biler og folk som hoiet, men hva skal man forvente?
Så er fornøyd med oppholde. Det var frokost med i prisen, da måtte man ut av porten og et par skritt bortover gata og så inn igjen. Matsalen kunne vel vært freshere, men maten var grei.
Frokost i statene bstår ikke av ost og skinke som ellers i "syden." Her går det i div former av egg og pannekaker + vaffler.
Så er man avhengig av standar frokost, bør man gå på butikken å kjøpe dette.
Det lå et lite senter like ved og en Starbucks, for de som trengte det.

Oppi åsen så vi det kjente Hollywood skiltet.
Fra gata ved Motellet kunne vi se opp i åsen der Hollywood skiltet stod. Vi dro oppover åsen en dag sammen med en bekjent som bor der nede, for å komme enda nærmere. Resultatet ser du ovenfor, greit med zoom på kameraet.
Meg og søs på sightseeing bussen, skal si vi fikk sola skuldrene.
Vi var også på "buss sightseeing." Vi kom over et buss pass der man kunne kjøpe for 24 eller 48 timer.
Det kostet 50 Dollar for 48 timer pr.pers og da fikk vi med gratis inngang på Madam tussaud.
Firmaet som solgte dette lå på Walke of fame og heter Starline Tours
Bussen kjørte forskjellige ruter og siste buss gikk i 19 tiden på kvelden.
Vi var med på rundtur i Hollywood, Beverly hills og ned til Santa Monica pier.
På denne runden måtte vi  bytte buss halvveis og vente 30 min på neste, det var vel det eneste kjiipe.
Det var spillt inn egen guaid som fortalte hva vi så. Vi kjørte forbi hoteller, klubber og bygninger hvor kjente artister og skuespillere hadde oppholdt seg. Også parken der George Michael ble tatt med buksene nede en gang i tiden, hehe.
Vi var innom diverse shopping gater som vi faktisk dro tilbake til og shoppet, skulle ikke stå på pengene nei.

Victoria Secret

Søstrene shopping har en pause.

Utenfor Kodak Theateret


 Litt stjerner måtte vi jo få med oss. Nesten 4 km en vei er ikke dårlig, så det blei en lite spasertur, som endte i shopping av nye sko pga vonde ben.

Butikk vi var innom med mye rart småtterier.

Bildet juger litt - porsjonen er gedigen.
 Vi tok en matbit på The Cheeskace Factory etter shoppingen. Der skulle det ikke stå på størrelsen på porsjonene, det var nesten så vi ikke orket Cheeskace til dessert. Det blei et stykke på deling, et par skjeèr på hver. Beste kaka jeg har smakt i manns minne.
Beste cheeskace ever!!!

Love it :)

Burrito - el giganto.


Vi var også en tur nede på Santa Monica Beach og Pier.
Det var helt overskyt der nede, noe som var normalt. Vaneligvis sprakk skydekket utover dagen, men det skjedde ei.
Det var piss kaldt i vannet, Stillehavet er ikke min venn!!
To av oss badet og jeg var ikke en av dem, jeg lå pent på håndkle mitt hvor jeg sovnet.
Det var utrolig mye rart på stranda. Store familier som hadde satt opp party telt, stoler og bord.
Lurte egentlig på når om morningen de hadde startet med dette???
Stranda og Pieren i bakgrunn.

Ellers må det nevnes at i La stenger som regel kjøkkenet kl 22:00 og utestedene 02:00
Veldig likt her i Norge og driiit kjiipt
Det var ikke Vegas takter over denne byen nei.
Var så vidt vi fikk hevet oss innom et asiatisk sted som stengte 22.30 for å få litt mat i magen.
Så gikk vi innom ett utested og tok en drink før vi reist hjem.

Jeg var innom bamse fabrikken og fikk laget min egen bamse da, er han ikke flotters?
Han heter Lars Frode og har eget hjerte som jeg valgte til han, kjerne kar vett.


Dagen vi dro hjem fra LA, var vi innom Universal Studios og det var konge!!
Vi var på "sigtseeing togtur" med en gammel ringrev som guaid.
Vi ble tatt med gjennom forskjellige studioer der sener til kjente filmer har blitt spillt inn.
Så kom vi til masse bygninger, en hel vestern by, Londons gater, bare fasader uten innhold, mye fake der borte.
Det så jo ekte ut selv på 1 meters avstand.Jordskjelv på 8.3 fikk vi også oppleve inne på en T-bane stasjon. En episode av Bones blei innspilt her og vi fikk oppleve hvordan det gikk til. Her falt taket sammen, tankbiler kom mot oss, ledninger hang og gnistret, vanne flommet inn, T -banen i motsatt rettning sporet av, flammer og gnistrer sprutet rundt - fancy stuff.
Sammtidig som dette utspant seg rundt oss, så vi episoden av Bones på skjermer - rare greier.

Det var en rolig dag i Wisteria lane denne dagen, da vi tok turen rundt i nabostrøket. Artig å se alle husene i virkeligheten, men dårlig med intriger.
Ikke noe action i dette huset heller. disse husene er også bare fasader og inneholder ikke noe. Det var kun et av de som var et virkelig hus.

Psyco - bare å booke seg et rom det.

Eller vil du kanskje bo i hoved huset??

Flykræsj med Tom Cruse sin film War of the worlds. 
En tur innom Simpson, der kjørte vi en berg og dalbane simulator etter x antall tid i kø! Jeg grudde meg skikkelig, trodde jo det var en ekte berg og dalbane, holdt på pisse i buksa. men var simulator -  skrek like herlig jeg da vi satte avgårde, makan til pyse vett ;)

Søstrene og kjekken ;)

Meg og hilde etter en tur igjennom Jurassic park, der vi tok vannveien. Det stod advarsel om at vi kunne bli våte- og ja det ble vi, inn til skinnet.

Waterworld - inn for å bli våte igjen. Lite skuespill med flammer,  vannscotere,  båt, masse vann og  stup fra store høyder. Var skuespillere fra div steder, bla CSI New York, en riktig kjekkas.
bussen fra Jurassic Park
Bilen som ble brukt i Mumien.
Takk for denne gang LA og Universal Studios.


Det var utrolig mye folk her inne og lange køer til alt man skulle, så det gjaldt være tolmodig om man ville se eller være med på noe.
Det var heldigvis nok av toaletter og stod sjelden ti kø for å komme inn å noen av de.
Vi var også på div kinoer i 3D og 4D, jeg elsker slikt så for meg var det jo helt ypperlig.
Vi så på Terminator og Shrek, bevegende seter, vannsprut og kiling på bena var litt av det vi opplevde.
I Terminator var det skuespillere på senen som smeltet sammen med filmen, roboter som kom opp på sidene og fyrte av laser utover i salen.
Jeg synes effektene var veldig bra, men noen av de andre var ikke enige. Kommer vel av at de ikke liker typen film muligens.

Etter en hel dag her inne, satte vi snuten hjem igjen. Det vi ikke fikk med oss, var at GPS dama hadde bestemt seg for å styre showet selv.
Vi kjørte og kjørte og fant ut at dette blei litt feil.
GPS dama fortsatte kjøre selv om vi stoppet - og det på de merkeligste veier.
Vi hadde faktisk ikke signal, så hun ordnet som hun selv ville.
Etter litt knotting fikk vi henne til normalen igjen.
Så vi virra vel rundt i 1.5 time i en slags ring, før vi kom på rett kjøl.
Så litt over kl  23 kom vi oss av sted.
Hører med til historien at vi måtte bytte bil, det var noen som hadde bestemt seg kræsje speilen vår mens vi var i China Town å spiste, så vi dro til flyplassen dagen etter og byttet bil. Alt gikk smertefritt og raskt.
Denne gangen blei det bil med skikkelig AC og da blei det andre boller:)
Vi kom til Vegas i tidlig morgen timer og hoppet straks til køys og sov søtt noen timer, før det bar av sted igjen.
Mere skulle shoppes, bassenget skulle besøkes, penger skulle spilles opp og severdigheter beskues.

Vi var også på show, fikk besøk av 4 gutter der nede og vi hadde bestillt show hjemme i fra på forhånd.
Det kostet 450.- Norske kroner.
Valget falt på Sirque de solei og showet KA.
Fantastisk show med masse balanse kunst og akrobatikk, fall fra store høyder hvor publikum gispet over til total stillhet under weel of deth, der et feiltrin kan bety døden, da de ikke er sikret på noen måte.

weel of deth
kan du se her.

De som utfører dette er 48 og 49 år gamle... så stå på folkens.
Grunnen til at jeg vet dette er at vi var backstage med selveste Tarzan fra samme show.
Det er en venn av Lisa og Eric som vi bodde oss, han var så grei å ta oss med bak slik at vi fikk se senen og hvor høyt det virkelig var  når senen roterte på sitt høyeste - og ned der de "falt". Tror han snakket om ca 70 meter fra det høyeste punktet.
Senen er en roterende "plattform" som kunne kjøres i mange posisjoner.
Alle som var med i showet hadde propp i øret og en liten fjernkontroll og styrte selv fallene sine og hvordan de hevet og senket seg i lina de var festet til.
Så her gjaldt det å ikke være tett i øra!
Store forhold bak senen med søm av drakter, sminke og kostymer, eget trenings rom m.m
Veldig gøy å ha opplevd :).
Vi satt ganske langt bak, men hadde en flott utsikt så det var helt toppers.


Dagene gikk så alt for fort, og brått var det tid for å ta farvel.... jeg ville helst ha blitt igjen, mye jeg ikke fikk sett og gjort, så må nok ned igjen for å oppleve dette.
Samme reiserute hjem igjen, vi landte i London denne gang. Ting gikk knirkfritt og vi hadde en rolig flytur over Atlanter`n.
Vi fløøy 9 timer frem i tid, blir aldri helt klok på slike ting, men, men.
Legger ut litt bilder fra der vi bodde samt litt "VEGAS" på sitt beste.

Ps: For de som er intrs i show, selges det slikt rundt omkring på stripa til reduserte priser, så på kort varsel kan man få en billig opplevelse.Utrolig hva Vegas kan by på.

Fontene showet ved Bellagio er verdt få med seg, veldig facinerende.
Så det både i dagslys og mørket.

Inne på et av hotellene hadde de løver i glassbur, vakre skapninger.

Frokost :)

Egen m&m`s butikk - verdens dyreste m&m`s finnes i denne posen.

Eiffeltårnet by night.

Vegas by night

Søs prøver lykken.

Lisa trener.

Lille horsi....

Hestene stod ofte i kø og viftet fluer for hverandre.

Semi`n der hestene blir kjlrt rundt i når de skal på show.
Her er vi ferdig med å møkke semi`n, blir litt dritt etter 10 hester som har vært på tur.
Litt utsikt fra bussturen vår...

Skilt og lys alle veier. Man måtte passe på ellers blei man maia ned, biler og folk all over the place.
Buffalo Wilde wings - savne, savne.


Her hadde jeg fått meg en "frappe" fra Starbucks, måtte jo bare smile da :)
Måtte jo ha en rosa caps når jeg var oppe sjekket Hollywood skiltet, man har jo litt selvrespekt tross alt ;)

Ute i Vegas og spiser på en Mexicansk sak, god Mohito hadde de, slurp, slurp.

På Aliante å kjøler oss ned, digg.

Møtte på en høy polti... ja han var høy der nede... ellers rakk jo gutta oss til puppehøyde, hihi.

Bare å få det av seg, her skal det soles, selv om det er overskya....St Monica beach på sitt beste ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)