Mine sider.

25.04.2011

Foccaciabrød.

I dag har jeg laget et Foccacibrød - ble masse brød og smakte brukbart.
Jeg har byttet ut litt mel fra original oppskriften, men det kan man gjøre som man ønsker selv.
Bland alt det tørre, tilsett vann.
Jeg legger ut hvordan jeg selv lagde den.

400 g Grov sammalt hvete (en ferdig bakepose jeg kjøpte på butikken)
300 g speltmel
50 g kokosmel
1 pk tørr gjær
Litt chili pulver
1,5 ss splenda
Elt alt til en jevn, klissete masse.
Ca 9 dl lunket vann
Soltørkede tomater

Oljeblanding:

2 dl Olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ts timian
1 ts rosmarin
1 ts oregano
1 ts basilikum
Havsalt etter smak.
Hakk soltørkede tomater



 Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett vannet til slutt
Deigen skal være klissete, da har du gjort det rett.

Ta over plast og et håndkle, sett bollen et lunt sted, og la det heve i 60 min.



Dekk bollen med plast for heving
Ha tomatene oppi deigen og elt videre.
 Når deigen er ferdig hevet, slår du den ned i bollen igjen med en sleiv eller slikkepott.
La den heve i 15 minutter til.
Ferdig hevet deig.






Slå deigen ned igjen




Etter dette har du deigen i en langpanne dekket med bakepapir.
Fordel deigen jevnt utover og stikk fingrene nedi for å lage hull.





Deigen skal etterheve i ca 15 minutter til, før du har over oljeblandingen.
Pass på at alle hull blir fylt.


Klar for steking


Ferdig resultat.


Det ble ganske mye olje hos meg, men det gjør alt bare enda mere klissete og godt når det skal spises.

Jeg brukte varmluft når jeg stekte, 200 grader i ca 15 minutter, det må dere se litt på selv.
Alle ovner steker forskjellig.

Man kan også skjære opp tomater i skiver og ha oppå, oliven, div krydder...er mange muligheter.
Det som også er godt er jo å bruke brødet som en slags baguett, men feks salat, ost og skinke, kun fantasiene som setter en stopper

Det var alt for i dag, håper det smaker,





2 kommentarer:

  1. Det ser godt ut.Tror jeg skal prøve meg på det en dag jeg også :)

    SvarSlett
  2. Blei ganske godt da...du kan jo ha i det du vil selv nesten...

    SvarSlett

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)