Mine sider.

23.02.2014

Rett eller buet skjøt når du hekler lue.I disse OL tider går heklenålene varme over det ganske land, og jeg har registrert en VISS frustrasjon fra folk over skjøten bak på luene.

Her servdere baksiden på 2 luer og gi en forklaring på hvordan jeg har heklet. Da kan du selv velge hvilken versjon du foretrekker.
**Klikk på bildene så blir de større.
Versjon 1, skrå skjøt.

Ved avsluttning hopper du over de 2 lm du startet omg med, hekler 1 kjm i den første hst fra forrige omg. Deretter hekler du 2 lm+1hst i samme masken. Fortsett så rundt etter mønsteret.
Versjon 2, rett skjøt:

Ved avsluttning hekler du den siste hst i samme maske som de 2 lm du startet omg med. Så hopper du over de 2 lm du startet omg med, hopp også over neste hst - kjm i den neste hals. Hekle 2 lm+hst i samme maske. Fortsett så rundt etter mønsteret.Det finnes sikkert andre metoder på skjøten bak foruten disse to. Standar kjm i første lm er jo kjent for de fleste som hekler.
Jeg liker den buede avsluttningen best. På den rette blir det en "kant" på innsiden av luen og jeg syns ikke den blir pen nok på uttsiden.

Så jeg holder meg til buen jeg :)

Er du usikker ang maskeantall og om du har gjort rett, så tell maskene dine og sammenlign med antallet i oppskriften din. Greit og dobbeltsjekke, så slipper du en corny fassong på lua di.

Håper du forstod fremgangsmåten - lurer du på noe så syng ut.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)