Mine sider.

26.12.2011

Brente mandler.

Dette har jeg faktisk aldri laget før, så var litt spent på resultatet. Spiser jo ikke mandler så heller ikke her kunne jeg prøvesmake og sammenligne. Søstern fikk oppgaven og jeg fikk visst godkjent :9

Bruk en kjele med tykk bunn
Ha oppi 250 g mandler - det er en pose.
175 g melis
0,75 g vann


Ha alt i en kjele og rør rundt til det koker opp.
La det koke helt til vannet er borte. Melisen vil krystalisere seg og massen blir "tørr".
Skru så opp varmen på plata samtidig som du røre kraftig. sukkeret som har lagt seg som en hvit masse, akkurat som smuler, skal nå smelte inn i mandelen og gi den er gylden farge.
Pass på å røre hele tiden slik at ingen av mandlene blir svarte.

Smør en ildfast form med smør og hell mandlene oppi den. Del de med en gaffel fra hverandre før de blir kalde.

Hadde de i kremmerhus med slufse på - klar
ferdig, gi bort :)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)