Mine sider.

26.12.2011

Julekake.

Siden jeg har bedrevet baking på høyt nivå - ble det julekake også. Selv spiser jeg jo lite sånne jule "ting", men de som prøvesmakte sa den var god så får stole på det.

Til to julekaker trenger du:

3 dl melk
50 g gjær
75 g farin
1 dl rosiner
125 g smør
500 g hvetemel
1-2 ts kardemomme




Varm melken til 37 grader og smuldre opp gjæren i den.
Tilsett farin og rosiner.
Smuldre smøret i melet sammen med kardemomme. Rør melblandingen sammen med det andre.
Jeg brukte en kjøkkenmaskin så den gjorde hele elte jobben, det er jo så praktisk vettu.
Dekk deigen til med plast, bruker en plastpose jeg og har over for så ta et glasshåndkle over plasten til slutt.
Sett den til heving en times tid, før du baker den ut til to like store "kaker".
Etterhev kakene et lunt sted i 30 minutter.

Pensle med egg eller melk. Jeg brukte eggeplommer jeg hadde igjen fra marengsen.
Kaka skal stekes ved 190 grader i ca 30 min på nederste rille.











Blei litt brune på toppen, men er nok eggeplommene sin feil;))





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Blir glad om du legger igjen en kommentar :)